Brocantemarkt, 'Krimpenerwaard in beweging' en open Monumentendag

Streekmuseum organiseert op Open Monumentendag, zaterdag 8 september een Brocantemarkt en is stempelpost voor 'Krimpenerwaard in beweging'.

Brocantemarkt

Op Open Monumentendag, zaterdag 8 september 2018, is het sfeervolle terrein van het Streekmuseum weer decor voor een veelvoud aan activiteiten. Allereerst organiseert het Streekmuseum vanaf 10.00 uur een Brocantemarkt, waar de bezoekers hun hart kunnen ophalen als het gaat om het kopen van oude en vintage spulletjes zoals meubeltjes, kleding en decoratieve items voor huis en tuin. Ook is er weer een groot aanbod in groenwerk, borduurwerk, kaarten, speelgoed en kinderspullen.

Demontraties, hapjes, drankjes maar ook MUZIEK!

De inwendige mens wordt niet vergeten: er is ijs en zelfgebakken taart; er zijn poffertjes, broodjes en natuurlijk is er een heerlijk kopje koffie of thee. Ook zijn er demonstraties te zien van o.a. de touwbaan van de familie Roest. Hoe maakte men vroeger in de Krimpenerwaard touw van hennepplanten? Om 13.00 uur is het tijd voor muziek en verzorgt het koperensemble van Concordia een vrolijk optreden.

Stempelpost 'Krimpenerwaard in beweging'

Voor het authentieke boekhok is weer een stempelpost van het Rabobank-evenement ‘Krimpenerwaard in beweging’ te vinden. Fietsers en wandelaars die de route lopen voor hun favoriete goede doel en daarmee geld voor dit doel verdienen, zijn, nadat ze hun stempel gehaald hebben, bij het Streekmuseum op de goede plek om even een rustpauze te nemen. Op het erf is het, onder het genot van een drankje op een van de picknickbanken, goed toeven op deze feestelijke zaterdag.

Open Monumentendag = Vrije toegang tot museum

Omdat het Open Monumentendag is, is ons museum, een Hallehuisboerderij van voor 1690 en een

Rijksmonument, vrij toegankelijk. Als u de Brocantemarkt komt bezoeken of een stempel komt halen voor Rabo in beweging is het dus zeker de moeite waard om een ‘rondje boerderij’ te doen.

Tijdstip: zaterdag 8 september 2018 van 10.00 - 16.00 uur.

Waar: Streekmuseum Krimpenerwaard, IJsseldijk 312, Krimpen aan den IJssel.

Toegang: VRIJ