Officiële opening ‘Over de toonbank’ door burgemeester Vroom

Op 1 juni 2018 verrichtte de burgemeester van Krimpen aan den IJssel, de heer M.W. Vroom, de officiële opening van de tentoonstelling ‘Over de toonbank’. In zijn toespraak zei de heer Vroom dat hij het jammer vindt dat er zoveel winkels met al hun personeel en sociale contacten verdwenen zijn en sprak zijn wens uit dat hij over een aantal jaren niet nog eens een dergelijke tentoonstelling behoeft te openen.

Historische Kring Krimpen

‘Over de toonbank’ is een tentoonstelling over verdwenen winkels in Krimpen aan den IJssel en is in samenwerking met het Streekmuseum Krimpenerwaard door de Historische Kring Krimpen (HKK) opgezet.

Na vele maanden van voorbereidingen en interviews met eigenaren of familie van de verdwenen winkels staat er nu een prachtige tentoonstelling dat een goed beeld geeft welke winkels niet meer in het straatbeeld te zien zijn.

De vele genodigden voor deze opening konden op het museumplein oude en bijzondere herinneringen ophalen.

Uniek naslagwerk

Voor deze tentoonstelling is door HKK een boek uitgebracht met de titel ‘Over de toonbank - Winkels van vroeger in Krimpen aan den IJssel 1895-1962’. Een prachtig geïllustreerd boekwerk dat een voortreffelijk inzicht geeft in ons verleden. Op de foto, hier links, staat burgemeester Vroom (rechts) met wethouder J.H. Blankenberg, die het voorwoord in dit boek geschreven heeft, met de eerste exemplaren van dit boek.

De tentoonstelling duurt tot en met 1 september 2018.

Foto-impressie

Hieronder een foto-overzicht van de opening. Klik op de foto voor een vergroting.