Volop fantasie met leuke creaties als resultaat

De voorjaarskinderworkshop zit er weer op en een groot aantal kinderen heeft laten zien hoe met simpele middelen fantasievolle kriebelbeestjes gemaakt kunnen worden.

Speurtocht in de kou

De workshop begon in de museumtuin met een speurtocht naar kriebelbeestjes. In de keiharde bevroren grond werd naarstig gezocht naar beestjes die zich van vanwege de aanhoudende vrieskou diep hadden ingegraven. Toch werd er bij de composthoop en achter schors nog enkele kriebelbeestje gevonden. Na hun zoektocht konden de kinderen in de voormalige koeienstal van het museum, waar de temperatuur veel aangenamer was dan buiten, beginnen met het ‘namaken’ van hun gevonden beestjes.

Zwarte spin favoriet

Karton, papier, verf, penselen, lijm, oogjes, nietjes, kortom…. alles werd uit de knutselkast gehaald om tegemoet te komen aan de creativiteit van de kinderen. Bij alle kinderworkshops is het resultaat steeds weer verassend. De zwarte spin bleek hoog te scoren als kriebelbeest, gevolgd door de worm, rups of duizendpoot.

Fotopresentatie

Onderstaande foto’s (klik op foto voor een vergroting) laten zien met hoeveel aandacht en plezier er aan de beestjes gewerkt werd. Met of zonder hulp van een (groot-)ouder of, ook nu weer, vrijwilligers die zich hebben ingezet om deze kinderworkshop wederom tot een succes te maken.