Activiteiten

Geen nieuws beschikbaar.

Drie in één !

Het Streekmuseum organiseert op "Open Monumentendag", zaterdag 9 september,  een Brocantemarkt; is op deze dag ook een stempelpost voor "Krimpenerwaard in beweging" én wordt muzikaal opgeluisterd door het Koperensemble van de Muziekvereniging Concordia!

Op Open Monumentendag, zaterdag 9 september, is het sfeervolle terrein van het Streekmuseum weer het decor voor een veelvoud aan activiteiten.

 

Brocantemarkt

Vanaf 10.00 uur is er een Brocantemarkt waar de bezoekers hun hart kunnen ophalen als het gaat om het kopen van oude en vintage spulletjes zoals meubeltjes, kleding en decoratieve items voor huis en tuin.

 

Eris weer een groot aanbod in groenwerk, borduurwerk, kaarten, speelgoed en kinderspullen en zijn demonstraties te zien van o.a. de touwbaan van de familie Roest. Hoe maakte men vroeger in de Krimpenerwaard touw van hennepplanten? Dat kan je zelf gaan zien en ervaren want ook jij maakt een kans je eigen springtouw te kunnen gaan maken.

 

 

Krimpenerwaard in beweging

Voor het authentieke boenhok is weer een stempelpost van het Rabobank-evenement ‘Krimpenerwaard in beweging’ te vinden. Fietsers en wandelaars die de route lopen voor hun favoriete goede doel en daarmee geld voor dat doel verdienen zijn, nadat ze hun stempel gehaald hebben, bij het Streekmuseum op de goede plek om even een rustpauze te nemen. Op het erf is het, onder het genot van een hapje of een drankje op een van de picknickbanken, goed toeven op deze feestelijke zaterdag. Zie ook deze pagina op onze website.

 

Muziekvereniging Concordia ook present!

Speciaal voor deze Open Dag zal om 13.00 uur een optreden verzorgd worden door het Koperensemble van Muziekvereniging Concordia o.l.v. Nelly van der Vegt. De enthousiaste muzikanten geven met dit optreden, dat zeker niet door u gemist mag worden, extra allure aan deze bijzondere dag.

 

Versnaperingen

De inwendige mens wordt zeker niet vergeten: er is ijs en zelfgebakken taart; er zijn poffertjes, broodjes en natuurlijk is er een heerlijk kopje koffie of thee. 

 

Vrije toegang

Omdat het Open Monumentendag is, is ons museum, een Hallehuisboerderij van vóór 1690 en een Rijksmonument, vrij toegankelijk.

Als u de Brocantemarkt komt bezoeken of een stempel komt halen voor Rabobank "Krimpenerwaard in beweging" is het dus zeker de moeite waard om een "rondje boerderij" te doen en ook onze tentoonstelling "Koffietijd" te bekijken.

 

Wanneer, hoe laat en waar?

Tijdstip: zaterdag 9 september 2017 van 10.00 - 16.00 uur. 

Waar: Streekmuseum Krimpenerwaard, IJsseldijk 312, Krimpen aan den IJssel.

Toegang: VRIJ

 

Terug naar: Activiteiten (overzicht 2017)