Museumpersoneel verzorgt High Tea in Kerstsfeer voor vrijwilligers

Als dank voor de inzet werd het museumjaar met vele vrijwilligers afgesloten met een sfeervolle Kerst High Tea

Voorbereidingen

De vaste medewerkers van het museum verzorgen elk jaar een High Tea voor hun vrijwilligers. De voorbereidingen bestaan uit het inrichten en versieren van de stal en de pronkkamer van de voormalige boerderij en het in boerenbontstijl dekken van de tafels voor zo’n 80 man dat zonder een aantal vrijwilligers een bijna onmogelijk taak is.

Juiste sfeer en klik

De monumentale boerderij leent zich bij uitstek voor een dergelijke bijeenkomst. De totale aankleding van het museum in oud Hollandse stijl zorgt gelijk voor de juiste sfeer en klik tussen alle aanwezigen. Waar vroeger de koeien op stal stonden, zaten nu de vrijwilligers aan de met Boerenbont bedekte tafels te genieten van de heerlijkheden van een High Tea.

De pronkkamer was meer dan dat. Ook daar het gezellige Boerenbont op de tafels waar de aanwezigen zich al koutend te goed deden aan allerlei lekkernijen bij het genot van een kopje thee, koffie of een drankje.

Dank

Na afloop stond voor iedereen een fles wijn met eigen label klaar en een door Janine Nauta - directeur van het Streekmuseum - voor alle vrijwiligers geschreven Kerstkaart met een persoonlijk dankwoord.