Activiteiten

Geen nieuws beschikbaar.

Het museum kreeg in oktober 2017 een bijzondere schenking bestaande uit diverse etsen van dorpsgezichten en topografische platen uit de Krimpenerwaard. Deze zijn geschonken door de familie Nip die deze etsen verzamelde. 

 

Anna C. Brouwer

De dorpsgezichten zijn geëtst en of getekend door Anna Catharina Brouwer (ged. Amsterdam 19-6-1772 – gest. Amsterdam?) in de periode 1793–1801. De prenten zijn afkomstig uit de reeks ‘De Nederlandse stads- en dorpsschrijver’ van L. van Ollefen en Rs. Bakker, deel V.  De dorpsgezichten van Krimpen aan de Lek en Lekkerkerk zijn gemaakt naar tekeningen van Johannes van Diepenhuijsen. 

 

Typografische platen

De topografische platen van de dorpen uit de Krimpenerwaard zijn uitgegeven door Hugo Suringar te Leeuwaarden. Een aantal zijn getekend door J. Kuijper (1821-1908), pionier op het gebied van thematische cartografie. Sommige zijn gedateerd tussen 1866 en 1869. 

De overzichtskaart van Schieland en Krimpenerwaard is uitgegeven door Isaak Tirion te Amsterdam. Waarschijnlijk afkomstig uit de derde kwart van de 18de eeuw. 

 

Bekijk de geschonken collectie

-  Anna C. Brouwer dorpsgezichten

-  Typografische platen