Griezelen. Gruwelijk Eng!

In het kader van de Kinderboekenweek met het thema 'Griezelen. Gruwelijk Eng", organiseerde het streekmuseum op woensdagmiddag 11 oktober 2017 een griezeltocht door het museum voor kinderen met stalen zenuwen.

Speurtocht

Tijdens een speurtocht door de stallen en bijgebouwen van het museum moesten de kinderen onder begeleiding van 'Dracula" naar letters zoeken die aan het eind van de griezeltocht het woord 'spookverhaal' moesten vormen. Het meest griezelige moment was op de donkere zolder van de boerderij. Onder zacht belgerinkel en bij summiere kaarsverlichting stond voorin in de klas een heuse ‘heks’ met op de voorste bank een echt ‘spookkind’. Toen ook daar de letters gevonden waren, werd in teamverband het juiste woord op de vloer samengesteld.

Na de speurtocht was er tijd voor een ‘griezeldrankje’ dat door de heks geserveerd werd terwijl het ‘spookje’ snoep uitdeelde. Aan tafel kon gekleurd en geluisterd worden naar een leerzaam griezelverhaal.

Foto-impressie

Hieronder een aantal foto's van deze geslaagde Griezeldag.