Zonnige opening tentoonstelling "KOFFIETIJD"

Op een zonovergoten dag werd op donderdag 1 juni in het Streekmuseum Krimpenerwaard de nieuwe tentoonstelling „Koffietijd“ door Janine Nauta, directeur van het museum, officieel geopend.

Een van de theepotten uit de tentoonstelling

Diep in onze cultuur geworteld

Vanwege het prachtige weer zaten alle genodigden heerlijk buiten en genoten ze, in de schaduw van de bomen, van de voortreffel

ijke koffie met stroopwafel. Dit alles weer klaargemaakt en ingeschonken door een aantal vrijwilligers die het museum bij dergelijke activiteiten ondersteunen.

In haar openingstoespraak gaf Janine Nauta (op de foto hierboven uiterst links) aan, dat het koffiedrinken in onze cultuur diep geworteld zit en ook een sociale functie heeft. Gezellig aan een tafel met anderen verhoogt de sfeer en verbetert de sociale contacten. Na een korte historische uitleg van het gebruik en drinken van koffie, kwam ze uiteraard uit op de moderne espresso apparaten en de vele smaken koffie die ons momenteel ter beschikking staan.

FGK

Een bijzonder aspect bij deze expositie is het feit dat de plaatselijk fotoclub „FGK Fotogroep Krimpen“ een aantal foto’s, inhakend op het thema „Koffietijd“, in meerdere expositieruimten van het museum kan laten zien. Een van die foto's is hier onder rechts te zien.

Dank

Janine bedankte alle donators, particulieren (van wie een aantal tijdens de opening aanwezig waren) en musea die prachtige pronkstukken voor deze tentoonstelling geschonken of in bruikleen hebben gegeven. Ook werden de vrijwilligers hartelijk bedankt voor hun inzet om deze tentoonstelling tot een succes te maken.

Voor jong en oud

Na haar toespraak kon het glas geheven worden en nodigde Janine Nauta de aanwezigen uit om de tentoonstelling te gaan bezichtigen. Gezien de positieve reacties van hen, hopen wij dat ook u naar deze tentoonstelling komt kijken. Voor de ouderen roept de mooie historische collectie fijne en warme herinneringen op uit „die goede oude tijd“. Voor de jongeren een kijkje in het verleden van ouderen.