'Creatief met koffiebonen': de werkstukken mogen zeker gezien worden

In de zomervakantie van 2017 organiseerde het Streekmuseum Krimpenerwaard weer een aantal  kinderworkshops waarvan twee met het thema 'Creatief met koffiebonen'.

Dat de kinderen, eventueel met hulp van ouders of grootouders, weer zeer creatief aan het werk zijn geweest, blijkt wel uit een aantal foto’s die tijdens de workshop door het Streekmuseum zijn genomen.

Na een korte introductie over de herkomst en het productieproces van koffiebonen konden kinderen hun tekening op een canvaslijstje aanbrengen. De jonge creatievelingen beplakten de contouren van de tekening met koffiebonen. Daarna beschilderden ze het paneel met de meest sprankelende kleuren. Het eindresultaat was bij elke workshop steeds verrassend. Met trots werden de schilderijen getoond en met de maker digitaal vastgelegd.

In de tijd dat de schilderijen konden drogen kregen de deelnemers aan de workshop een rondleiding door het museum. Het was, mede door de vrijwilligers die aan deze workshop met rondleiding hebben meegewerkt, weer zeer geslaagd. De kinderen, ouders en grootouders hadden een leuke middag op een unieke locatie.