Zintuigentocht in de museumtuin

In augustus worden er in de tuin van het Streekmuseum, waar velerlei bomen, struiken, bloemen en planten groeien en bloeien, voor jong en oud twee zintuigentochten georganiseerd onder begeleiding van Hanna Blacquiere.

Geur, kleur, smaak, vorm en structuur

Zij heeft met medewerking van de tuinvrijwilligers een heel eigen tuintocht bedacht en ontworpen. U maakt een ronde door de tuin, waarbij u stilstaat bij de geur, kleur, smaak, vorm en structuur van het groen dat we tegenkomen. Oude en nieuwe verhalen, sprookjes, weetjes en recepten passeren de revue. Indien mogelijk worden er blaadjes en kruiden geplukt, waar u later een heerlijk fris sapje of een kopje thee van drinkt.

Voor jong en oud

De tocht is leuk en leerzaam voor jong en oud (van 8 tot 80) en voor (groot)ouders met kinderen een perfecte gelegenheid om meer te weten te komen over de natuur dicht bij huis en op ons boerenerf. Het is handig om, indien nodig, uw wandelstok mee te nemen of bij nat weer dichte schoenen of kaplaarzen te dragen. Zet uw zintuigen open en meld u aan!

• woensdag 8 augustus van 13 - 15 uur
  • vrijdag 17 augustus van 13 - 15 uur

Kosten

Voor de tocht betaalt u € 2,50.  Dit is inclusief een (kruiden)drankje of kopje (kruiden)thee na afloop. Mocht u na de tocht het Streekmuseum willen bezoeken dan gelden daarvoor de normale entreeprijzen.

Graag vooraf opgeven

Wij vragen u zich van tevoren op te geven via info@streekmuseumkrimpenerwaard.nl of 0180-514866.